Pride & Prejudice

prideprejudice


bästa tidsfördrivet en alla hjärtans dag: att se stolthet och fördom! obs, obs, då menar jag inte filmen från 2005, utan den gamla BBC serien.
snabb sammanfattning: Mr & Mrs Bennet har fem döttrar. Mrs Bennest högsta önskan är att se dem alla lyckligt bortgifta med unga rika män. så hennes lycka är total när det flyttar in en ung förmögen man vid namn Bingley i godset brevid deras. Mr Bingley och den äldsta miss Bennet, Jane, finner varandra redan första gången de träffas, och modern tror att hon snart ska få se sin äldsta dotter lyckligt gift. Men problem i form av mr Bingleys bästa vän, Mr Darcy, hotar Janes lycka. Mr Darcy är Mr Bingleys totala motsatts, han är stolt och överlägsen, och trots att han är bäde rikare och ser bättre ut än Mr Bingley är han snart hjärtligt avskydd av alla i grannskapet. Det skär sig ordentligt mellan honom och den näst äldsta av systrarna Bennet, Elisabeth, redan första gången de möts, och Elisabet är fast besluten om att han är den sista mannen i världen som hon skulle kunna tänka sig att gifta sig med. Så när Mr Darcy helt plötsligt friar till henne svarar hon nej utan betänkligheter. Men det kommer visa sig att Mr Darcy är en bättre människa än vad hon tror, och när Elisabeth inser det verkar det vara försent att ångra sig.
 
Benetts
systrarna Bennet: Lydia, Elisabeth, Jane, Mary & Kitty

Lizzie
Elisabet Bennet, spelad av Jennifer Ehle

Darcy
Mr Darcy, spelad av Colin Firth

Bilderna är tagna från
http://www.bbc.co.uk/drama/prideandprejudice/ en sida som är värd ett besök. Där går det att se filmklipp och läsa om alla avsnitt.

Kommentarer
Postat av: ava

oj. du ba skriver värsta långt om det liksom.

2007-02-15 @ 13:20:59
Postat av: emma

colin firth ärhet!

Postat av: Hanna

ja han är het! speciellt där, när han var ung liksom!! :P

2007-02-15 @ 22:35:33
URL: http://aprilhimlendagbok.blogg.se
Postat av: diana

ja, underbara filmer det där...perfekta när man är sjuk och bara vill fördriva tiden.:P

2007-02-22 @ 23:10:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback