Resedagbok Thailand 2007

24/2-07 PhiPhi Island, Thailand, dag 1
Efter diverse hinder som försenade flyg, berusade medpassagerare i passkontrollen och taxichaufförer som inte körde dit vi ville kom vi till slut med båten till PhiPhi Islands. Det är så vackert här, men lite overkligt. Troligen för att min hjärna går 6 timmar efter och fortfarande mentalt är kvar på flygplatsen eller så :)Vår bungalow år inte så himmelsk, trots att den ligger på Paradise Resort. Den är snarare ganska tråkigt och lite smått äcklig. Men stranden utanför är verkligen jättefin!

thailand

 25/2-07 PhiPhi Island, Thailand, dag 2
Efter en lång natts sömn var vi inte lika trötta efter den långa resan längre. Så vi tog en promenad längs stranden. Snorklade vid några klippor & korallrev. Jag såg säkert 20 olika sorters fiskar, både stora och små. Det jobbiga var bara att det var så grunt att jag nästan skrapade magen i korallerna när jag simmade. :)Vi undrade vad några dykare längre ut kollade på. Senare fick vi veta att det var ?Shark Point?? då ville jag inte simma där mer! 

26/2-07 PhiPhi Island, Thailand, dag 3
Idag gick vi upp tidigt och hyrde en long-tail boat som körde ut oss till en närliggande ö. Först fick vi en tur runt ön innan vi kom till Maya Bay. Det är stranden som var med i ?the Beach?. Eftersom vi var där tidigt var det inte överdrivet mycket folk, men det kom hela tiden mer och snart var vattnet fullt av japaner i flytväst. När vi kom tillbaka till Long Beach, där vi bor, slappade vi mest och matade fiskar med bröd. På kvällen var det ?Fire Show? på en restaurang som spelade gamla Beatles hits. Sjukt coolt!  

27/2-07 Koh Lanta, Thailand, dag 4
Idag lämnade vi PhiPhi Islands och tog båten till Koh Lanta. Det är en större ö än PhiPhi och det är mindre turistigt.Vi åkte pick-up flak från båten till Miami Resort, där vi bor. Det ligger vid en jättefin lång sandstrand. De som äger resorten har också en indisk restaurang som vi åt på. Det krävs 2 kypare som serverar maten, en som bär och en som berättar vad det är för mat? märkligt!En kille försökte bjuda med oss på thai-boxning på en annan strand. Lockande, men vi stannar nog hemma ikväll! :) 

28/2-07 Koh Lanta, Thailand, dag 5
Idag stannade vi på ?vår? stand hela dagen. Den heter Klong Nin och ligger mitt på ön Koh Lanta. Det är så varmt att det knappt går att vara utomhus. Så vi satt i skuggan på balkongen eller på serveringen och drack kall juice när vi inte var i vattnet. På eftermiddagen gick vi en promenad längs stranden i solnedgången. Då gick vi förbi en bröllopsfest dit brudparet kom ridande på en elefant. Det var väldigt fint! 

1/3-07 Koh Lanta, Thailand, dag 6
Idag åkte vi med en båt ut till några öar där det skulle vara bra att snorkla. Det var det verkligen! Vi såg hur mycket fiskar som helst. Från små ?hitta-Nemo-fiskar? till stora papegojfiskar, muränor, stora musslor, lila sjöstjärnor och fina koraller. Skulle kunna fortsätta räkna upp arter i evigheter! :)När vi tog lunchpaus på en strand fick vi besök av en varan. Jag ringde genast Robinsson Björn som fångade in det, men en vegetarian släppte ut den? okej, det var inte riktigt så det var? men det var coolt att se den på så nära håll! 

2/3-07 Koh Lanta, Thailand, dag 7
Efter att ha tillbringat förmiddagen på stranden tog vi en sorts moppe med sidvagn in till ?stan? på Koh Lanta. Där fanns det mesta att köpa, från DVDer och fejkade märkeskläder till thailändskt hantverk. Det är otroligt mycket svenskar på den här ön. Troligen för att det finns en svensk skola här. Efter att ha ätit middag i hamnen på en brygga åkte vi pickup-flak hem, till resorten dit vi flyttade idag. Den heter ?Nice Beach?, men jag har bott på roligare ställen! :) 

image36

3/3-07 Koh Lanta, Thailand, dag 8
Idag hyrde vi moppar. En av dem gick sönder efter typ 200 meter, så vi tillbrinagde morgonen på en charmig verkstad innan v fick en ny. Det var så kul att köra! Körde för första gången i mitt liv (nästan), och i vänstertrafik till på köpet. Lite stolt över mig själv! :)Vi åkte runt lite på ön, till några fina stränder och till den gamla huvudstaden på ön.Alla kör verkligen moped här, från barn i 10års åldern till gamla mormor. Lite coolt. 

4/3-07 Khao Lak, Thailand, dag 9
Idag lämnade vi Koh Lanta för att åka till Khao Lak. Vi gick upp tidigt för att hinna äta frukost, men det visade sig vara omöjligt att få nån, så vi pratade med en bakfull hippie i stället. Taxin var sen, så vi höll på att missa båten, men till slut var vi i alla fall framme i Krabi, där vi äntligen fick frukost. Från Krabi åkte vi bil i 2 h till Khao Lak. Här bor vi på ett fint lyxhotell med pool! :) På kvällen gick vi till en tysk pizzeria och åt, och jag vann över pappa och Oskar i kort för 5e gången i rad! :)  

5/3-07 Similian Islands, Thailand, dag 10
Idag åkte vi på båtutflykt till Similian Islands. Vi tog en snabb båt ut till öarna, som ligger en bit ifrån fastlandet. Vid första stoppet orkade vi inte vänta på att alla skulle gå av via stegen, så vi hoppade från relingen och landade i ett hav av maneter. Inte så mysigt!!Resten av dagen stannade vi vid olika öar för att snorkla. Vi åt lunch på en strand, och på eftermiddagen kom vi fram till ön där vi ska bo. På kvällen gick vi för att leta efter ovanliga håriga krabbor, och hittade några. Precis innan vi gick in i tältet för att sova berättade guiden att han sett en pytonorm nära lägret. Vilket kommer göra det mycket lättare att sova! :S 

image35

6/3-07 Similian Islands, Thailand, dag 11
Vaknade tidigt imorse av att det var varmt i tältet. Åt en ganska oaptitretande frukost innan vi packade ihop våra saker.Sen åkte vi båt runt till några fina snorkelställen. På ett ställe skulle det finnas sköldpaddor, men vi såg inga. :(Vi åt lunch på Similian Island number 4, och tillbringade eftermiddagen på den fina stranden där. Tydligen har Similian Islands de finaste sandstränderna i Thailand! :)Idag var första dagen det inte var strålande sol hela dagen. Så när solen kom fram var man helt oförberedd, så på båten hem lyckades jag bränna mig på näsan. Numera ser jag ut som Rudolf med röda mulen! :S haha 

7/3-07 Phuket, Thailand, dag 12
Idag checkade vi ut från hotellet i Khao Lak och åkte till Phuket. Här bor vi på ett fint hotell med ?pool-access?, vilket betyder att vi kan klättra ner i poolen från balkongen.Tillbringade eftermiddagen på den fina sandstranden innan vi gick tillbaka till hotellet och simmade de 10 meterna från vår balkong till baren. Jobbigt! :PJag tror att vi alla är lite trötta på att resa runt nu, så det känns skönt att vi ska tillbringa resten av vår Thailands tid här i Phuket. 

8/3-07 Phuket, Thailand, dag 13
Vaknade tidigt i morse av att det spelades jobbig pling-plong musik från hotellets frukostbuffé och kunde inte somna om.Tillbringade förmiddagen på stranden, i skuggan under ett parasoll. På eftermiddagen åkte vi in till Phuket town. Det var härligt kaosartat på ett stadsaktigt sätt. Gick runt på marknader och varuhus och köpte lite souvenirer och kläder. På väg tillbaka till Karon Beach, där vi bor, stannade vi vid ett ställe för att köpa DVDer. För att köpa billiga fick vi följa med ägaren bakom affären, upp på en vind och ner i en källare, där förråden av filmer fanns. Lite annorlunda! 

9/3-07 Phuket, Thailand, dag 14
Idag besökte vi Wat Shalong, ett buddhistiskt tempel som är det största i området. Där fanns rum fyllda med vad som såg ut att vara Buddhor i guldfärgad plast. Lite speciellt! :)Det firades ett bröllop i templet när vi var där och någon smällde smällare i en stor lerkruka så att det lät som ett maskingevär.Resten av dagen tillbringade vi på stranden.Det känns lite sorgligt att det är vår sista dag här. Kommer verkligen att sakna det! Å andra sidan är vi ganska trötta på thai mat nu, så det ska bli skönt att komma hem och äta annan mat! :)

Kommentarer
Postat av: nadja

åh, det låter helt underbart! :D


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback