true tales of san francisco 3

dag 3
vaknade tidigt av att C försöker lösa bostadsfrågan för en 3e natt i san fran. tydligen uppskattar folk inte att man väcker dem halv 8 en söndag. tillslut kommer hennes pappas arbetskamrat tillbaka till hotellet och löser problemet.

frukost på samma ställe som dagen innan. äter banana split, med yoghurt i stället för glass. lyx frukost!

tar oss till Height & Ashbury, området där hippierörelsen startade, tydligen. strövar riunt och fyndar i skivaffärer, second hand ställen och matbutiker som bara säljer organiska produkter. organiska kakor = mums! att köpa organiskt här är ungefär som att köpa ekologiskt hemma, fast det är så mycket mer utbrett här.

lite här och där ligger affärer som skryter med att sälja importerade saker från tibet, laos eller andra exotiska ställen och där kan man köpa smycken och tunikor i äkta hippie anda. det roliga är att det är exakt samma skräp som finns i varenda affär i chinatown, bara att det är till 3dubbla priset. och grejen är att jag vet att det är skräp, tjafsmojspruttilutter och sånnt där som tanter och turister köper, men när jag är där bryr jag mig inte, då vill jag köpa allt jag ser. hade jag inte redan haf stora problem med övervikt på planet hem till sverige så hade jag köpt upp mig på kinesiska serviser, solfjädrar, saronger och kinaskor. nu fick det räcka med en kopp. men inte vilken kopp som helst, en kopp med borttagbar te-sil i!

mitt andra inköp under dagen blev, hör och häpna mina damer och herrar, ett par cowboy boots. vad tänkte jag? jo, såhär tänkte jag:
1. de var billiga
2. de passade
3. de var precis ett par sådana som jag letade efter för ett par år sedan när de var inne med cowboyboots men aldrig hittade
4. jag behöver ju ine använda dem nu, om jag inte vill, jag kan ju ha dem som en souvenir från the wild west tills det blir inne igen.

på kvällen irrade vi runt hela stan och letade efter nåt att äta, det slutade med att vi åt på det mexikanska stället i vårat kvarter.


dag 4
klockan ringde kl 4. ush ush ush. snoozade en stund och tvingade oss upp ur sängen. packade ner det sista, släpade oss ner för de förhaliga trapporna en sista gång och checkade ut.

var tvugna att checka in vårat bagage till greyhoundbussen 5.30, 45 minuter innan bussen gick. kom till stationen och går in i vänthallen där världens mest suspekta typer (som tydligen tillbringat natten där) sitter, och nån har kissat, mitt på golvet. fräsht värre. efter en lång väntan kommer bussen och jag tillbringar bussresan halvt sovande halvt lyssnande till gamla spellistor på min iPod. jag behöver verkligen nån ny musik.

vi kommer fram till sacramento och försöker lista ut var universitetet ligger. får riktningen utpekad och börjar gå. när vi kommer till 1600 J street och inte ser nåt college inser vi att adressen var 6000 J street, och vi alltså har några kvarter kvar... våra ryggsäckar håller på att döda oss, så vi tar bussen.
kommer fram till sacramento stae college och promenerar runt campus. alla stirrar och en tjej frågar om vi är ute och hikar.
lustiga skämt om våra ryggsäckar blev lite av ett tema denna dag. alla hade någon kommentar i stil med "det där ser tungt ut" eller "var har ni tälet?" allt medan vi traskar runt stan och ser sevärdheterna:
Old town: lite gamla hus, överpriser, höjdpunkten är en gamal flodångare som nu är hotel.
Chinatown: ca 5 hus, varav 3 är resturanger och resten pedikyr/manikyr salonger.
state capitol: typ stadshuset där arnold (aka governator) hänger. hade svårt att hitta höjdpunkten, hisskötaren pekade ut olika saker vi borde göra, men men vi gick alltid in i hissen igen utan att ha förstått riktigt vad det ineressanta var. i alla fall så ska byggnaden vara en av de vackraste i californien.

inne på kapitoleum, inne i den ovan nämnda hissen träffade vi i alla fall "a very important person". nämligen han som har den 4e högsta politiska rangen i staten. vi fattade det så att om de 3 personerna framför honom dör eller något annat så blir han guvernör. ganska coolt

efer att ha skämt u oss fullständigt med våra väskor även på kapitoleum så bestämde vi oss för att besöka baksidan av kapitoleum, och sedan hade vi helt slut på idéer på vad vi kunde göra i sacramento. så vi åke till flygplatsen och checkade in bagaget 4 timmar förtidigt innan vi la oss och sov en stund vid gaten.
planet körde fram och 1½ timme senare var vi framme i orange cpounty igen. och efter vad C berättat vet jag att det verkliga livet i OC är ännu bättre än i tv-serien

Kommentarer
Postat av: Cissi

ett tips: skicka hem en del saker med paket (om du inte redan gjort det) kanske kostar lite, men blir ju jobbigt om du måste lämna massa i USA när du åker hem...
puss=)

Postat av: Hanna

det kostar sjukt mycket, det som är problemet... men jag får väl provpacka nån vecka innan och se hur mycket som inte får plats... men grejen är att det mesta som jag inte behöver har jag redan skickat hem med pappa eller nattis... bara nödvändiga saker kvar, så får nog vänta tills det börjar närma sig hemresan

2008-02-29 @ 17:47:01
URL: http://aprilhimlendagbok.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback