true tales of san francisco

dag 1
Cs galna väckarklocka väcker oss klockan 5. tjoho. vad kul. känner mest för att missa planet och sova vidare. men vi tar oss i alla fall till flygplatsen och på planet. 1½ timme senare landar vi på oakley flygplats. trötta, vilsna och med alldeles för mycket packning tar vi oss så småningom mot universitetet i East Bay. på vägen dit blir vi tagna för hikande turister från colorado.
väl framme på universitetet inser vi att det var inte så mycket att ha. stället är helt folktomt, så vi besämmer oss för att åka vidare. tar BART (bay area rides together (mkt charmigt)) till hotellet som Cs pappas arbetskamrat har checkat in oss på, eftersom vi är minderåriga.
hotellet är mycket trevligt och ligger precis vid södra ingången till chinatown, med framsidan i downtown och baksidan mot chinatown. det enda problemet är att hissen tyvärr är sönder, så vi får knalla de 4 våningarna med våra backpacks på ryggen. stön!
äer lunch och tar MUNIn till San Francisco State University. ligger i ett trevligt område och med stort shoppingmall precis brevid studentrummen. C bestämmer sig för att börja där, och jag tänker att kanske om några år, att jag kan komma tillbaka och göra ett utbytesår i San Fran...

vi känner oss lite slitna efter bara 4 timmars sömn och allt resande, så vi går tillbaka till hotellet för en snabb powernap. vaknar 4 timmar senare och inser att det är kväll.
går ut för att äta, men tar i stället en gammal cable car ner till fisherman's warf. SF är verkligen en sjukt vacker stad! går runt lite och besämmer oss för att ta oss tillbaka till downtown. resan tillbaka blir dock inte lika fridsam eftersom den lilla spårvagnen är lastad med ett helt hockeylag som hänger ut över kanten och vinkar till alla. 

till middag blir det mexikanskt och sedan stupar vi i säng igen. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback