en söndag i april

termometern visar på strax under 20 grader, solen skiner på fasaden mitt emot mitt fönster och himlen är nästan molnfri. jag sitter inne, längtar ut och skriver labbrapport. denna form av text skulle kunna vara den minst inspirerade av alla att skriva. inget utrymme för fantasi utan bara beräkningar och observationer. i en deprimerande framtid är detta det enda jag kommer författa. i en ljusare framtid slipper jag labbrapporter efter fem år på programmet. efter att nu varit någorlunda produktiv i en timme ska jag snart få lämna datorn och labkompendiet åt sitt öde för att i stället ägna ännu en trevlig solig dag på Pollax och forsfestivalen. sitta i solen, dricka lite öl, såga lite i frigolit till en flotte och hoppa lite hoppborg. tyvärr måste jag också ringa upp någon obefintlig person som kan tänka sig att jobba på smålands imorgon. det straffar sig att inte vara ute i tid, varför kan jag aldrig lära mig det? hade jag börjat med detta i onsdags, eller till och med i fredags så hade jag kanske inte behövt göra det idag. men nu ärdet som det är och på tal om mindre roliga saker så håller jag på att få världens vårförkylning. känns ju lagom bra nu inför valborg med allt jobb som väntar.

nej nu ska jag bara dricka upp min is-latte utan is och sedan är det ut i solen som gäller. läxorna kan jag göra ikväll, det är ju därför det finns söndagskvällar.

tillbaka till verkligheten

tillbaka efter ett långt och härligt påsklov. det kändes välbehövligt att ligga i soffan och se på TV, sola på terassen och bara ta det väldigt lugnt. var så längesen jag tittade på TV att jag knappt kom ihåg hur man gör... äta god mat, sova på mornarna, träffa familjen, läsa böcker (alltså skönlitterära böcker, inte kurslitteratur) och 4 säsonger av prison break, vad mer finns det att begära?
imorgon börjar föreläsningarna igen, mjukstart med bara en dag innan helgen, som bland annat bjuder på klubbverkarrundan. det kommer bli kul :)