The world at large - Modest Mouse

Det är skönt att veta att vilka tankar eller känslor som än snurrar runt i huvudet så finns det en låt som passar till. som förklarar, berättar eller bara får det att kännas lite bättre.

idag är en sån där dyster dag då allt bara känns jobbigt. och utan några direkta planer för dagen, utan telefon eller något akut att ta tag i finns det alldeles för mycket tid för fundering. 


En regnig kväll
eller
Det är söndag och jag har tråkigt
en fiktiv historia:

- flickan stod i korsningen. regnet föll snabbt och obamhärtigt och bildade som en grå ridå mot den svarta natthimlen. bilarna på vägen var få, men ibland körde en förbi och dess strålkastare lyste upp ett hav av paraplyer och hukande männsikor under huvor som skyndade gatan fram. två och två eller tre och tre, eller i större grupper. och alla var de på väg någonstans. hem, ut eller till någon. skratt och glada röster, och halva samtal från de som gick med mobilen tryckt mot örat. de försvann runt hörnet eller över gatan, men i deras ställe kom andra, i en aldig sinande ström av okända ansikten. flickan stod kvar. hon böjde nacken bakåt och regnet föll i hennes ansikte så att gråa marcaradeltan bildades på hennes kinder. och tanken kom till henne, så som den kommit till andra före henne: skulle någon sakna mig om jag inte var här? -

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback