2008

sjuk som jag är har jag haft tid att sortera mina bilder de senaste dagarna och jag har kommit fram till detta: 2009 får jobba hårt för att bli bättre än 2008. det gågna året fick i och för sig en lite knagglig start i och med min bilolycka sista dagen på 2007 och alla konsekvenser det fick. men annars började året med fyra månader i Californien då jag och E körde runt i OC i min bil och tillbringade våra dagar i köpcentrum och på stranden, vi åkte till six flags och jag tillbringade en del tid i LA med S. Jag åkte till San Francisco med C och åkte skidor i Lake Tahoe med min kusin och hennes familj. life was good and easy. sen fick jag åka hem, vilket var lite sorgligt, men det ledde till att jag fick världens bästa sommarjobb. en hel sommar ute på en ö där jag fick så många nya fina vänner. sol och bad, bastu och filmkvällar och till och med själva arbetstiden blev rolig med så många trevliga kollegor.

sommaren tog slut och jag började hux flux på universitetet i Uppsala, efter ett par jobbiga dagar då jag fick pendla från Sthlm flyttade jag in i min nya lägenhet. och trots att det såklart har funnits jobbiga dagar, dagar då cykeln har gått sönder, dagar då föreläsningarna lika gärna kunde ha varit på ryska som svenska för så lite fattar jag och dagar då hemlängtan har varit stor så kan jag inte fatta hur bra allt har blivit. jag trivs i min lägenhet, jag trivs med min klass, jag trivs med mina kurser, med att vara teknolog och på nationen.

så, allt som allt har det varit ett suveränt år, och om 2009 kommer ens i närheten är jag nöjd.

Gott Nytt År alla :)


"rock bottom, 15 feet of crap, then me"

jag är förkyld. det bara slog till, som en blixt från klar himel och på en microsekund försvann allt ljust och glatt ur huvudet och ersattes med en molande värk och rinnande ögon. underbart. och lagom till nyår till på köpet. just nu känns det som om jag kommer tillbringa nyår 08/09 i sängen och skåla i flytande alvedon innan jag somnar vid åttatiden.

someday, somehow

att logga in på den nya startsidan för blogg.se: publishme.se ger mig alltid en svag känsla av desperation. det är något med namnet som inte känns helt okej. speciellt en dag som denna, när jag loggar in och öppnar ett nytt inlägg, utan att egentligen ha något att berätta. inga bilder att visa, inget egentligt behov av att skriva av mig. så vad ska jag berätta? lite om min dag kanske? jo, jag gick upp, jag åt frukost och jag skrev en lista på saker jag skulle göra idag.
1. Städa rummet
2. Skriv ut läsanvisningarna
3. kopiera ner bilderna från bilddagboken
4. sortera bilder

eftermiddagen ägnades sedan åt att utföra sakerna på listan så att jag, och här kommer det viktiga, kunde stryka för dem. det är en sån skön känsla att kunna stryka det där strecket över utförd uppgift och tydligt kunna se att antalet kvarvarande uppgifter stadigt minskar. om känslor är ärftliga har jag ärvt denna från mamma.

på tal om mamma så hittade hon 2 van Gogh planscher till mig som jag ska sätta upp nån stans i min lägenhet. En av dem är min favorit, den med uteserveringen under stjärnhimlen. ett annat fynd som gjordes var en 2X2 meter stor plansch av citronsyracykeln, som jag skulle vilja tapetsera en av mina väggar med, bara för att liksom. får fundera på saken.

godnatt

julutvärdering 08

Bästa med julen?
tomtarnas julverkstad

Godaste julmaten?
mormors mjuka pepparkakor med ost på

Bästa julklappen?
en cykel, ska bli skönt att ha en cykel som inte är skev

Märkligaste julklappen?
En hylla till min bokhylla. alltså pretty much bara en inslagen planka.

Kan hoppas över till nästa år?
att stress-slåin julklappar på julaftons förmiddag var inte såm kul som man kanske tror

Förbättring till nästa år?
Jo lite snö kanske, eller jag nöjer mig med frost, om snö är för mycket begärt...en oförlorad värld

igårkväll gick jag ut med några gymnasiekompisar som jag inte gick gymnasiet med. för ett och ett halvt år serdan gjorde vi allt tillsammans, var det nåt kul som hände var det dessa personer jag ringde, eller som ringde mig. och nu bor en utomlands, jag i uppsala och två är kvar i stockholm, och antalet gånger vi setts på senare tid kan lätt räknas på ena handen. så som alltid när det handlar om personer som inte träffats på ett tag ska först alla: vad har du gjort sen senast? och: mitt liv de senaste 4 månaderna behandlas innan det går att inse att det spelar ju faktiskt ingen roll för vi funkar fortfarande tillsammans och efter någon timme är det som om vi aldrig varit från varandra.
då kunde vi prata om allt, drömmar, framtiden, rädslor, relationer. och fast vi utvecklats sedan sist och växt åt olika håll så är samtalsämnena desamma, och det känns tryggt att veta.

det kan vara världens snyggaste skorjag är den lyckliga ägaren av dessa. kanske är de världens snyggaste skor, men that would be a judgment call, så att säga. i vilket fall har jag lite dåligt samvete över att köpa nya dyra skor precis innan jul, men å andra sidan resonerade jag såhär:
#1 jag har spanat på de här skorna sen i somras
#2 sen tog de slut, även på hemsidan, och det gjorde mig mycket ledsen
#3 igår när jag var på topshop fanns det plötsligt 1 par kvar, i rätt storlek
#4 alltså var det ödet
#5 jag har inte köpt nån julklapp till mig själv än (böcker räknas inte...)
#6 jag får faktiskt mina csn pengar snart
#7 köper inte jag dem köper nån annan dem, så jag räddar någon annan från att göra av med pengar innan jul
#8 matchade med svarta stuprör och skinnjacka kommer de få mig att se ut som en rockstjärna (drömma kan man ju)
#9 jag har inga fler argument, men se så fina de är!

nu måste jag bara hitta en bra fest att inviga dem på. hm, när finns det ett bra tillfälle för 10 centimesters klackar, platåsula och gulddetaljer?? hmmm...

hejdå för i år, Uppsala

sitter och äter frukost efter både en mycket lyckad och ganska misslyckad kväll igår. vi började med ett mycket trevligt och gott julbord hemma hos J, med mycket sång och god mat. fortsatte med lite spel och så ett par timmar av "Tarzan och toaletten". sen ville vi gå ut och dansa bort kemikursen för att göra plats för nya kurser i hjärnan. så vi tog oss in till stan och till snerikes. där det var fullt och 1½ timmes kö. suck. så då gick vi vidare för att sitta på någon nationspub ett par timmar, men bummer, de som inte hade stängt för jul var överfulla eftersom alla andra nytentade studenter hade kommit på samma idé. så vi gav upp och gick hem. typiskt tråkigt.

I alla fall är det städa lägenheten och packa ihop lite saker för att åka hem till sthlm som gäller idag. har inte varit hemma på en dryg månad, så jag längtar.

god jul uppsala

jullov

och så var sista tentan skriven. och även om jag pga förkylning inte kunde sova natten innan så att jag under tentan var bde förkyld, hade huvudvärk pga dålig sömn och mådde illa eftersom jag inte hade kunnat äta på hela dagen så tror jag det gick hyffsat. hoppas det i alla fall. 15 poäng kemi är ju ingenting som känns jättekul att tenta av i sommar.
så ikväll ska vi fira slutet på terminen med julbord. kommer bli mysigt

Bara en tenta kvar

runt klockan 20 på måndag kommer jag vara klar för den här terminen. visst, vi har två envariabelsföreläsningar på tisdag, men alla kurser för den här terminen kommer vara avklarade. och angående tiden: ja något ljushuvud har lagt vår kemitenta mellan 15 och 20, hur tänker man då?
Igår fick vi hör talas om en jättebra sida med kemifilmer som mycket pedagogiskt på högstadienivå förklarar allt om orbitaler och annat som vår kurs innehåller. så igårkväll lagade vi mat hemma hos R och tittade på kemifilm på hans stora TV.

fr övrigt är det lucia idag och jag jobbar min första dag som klubbverkare. sen imorgon blir det sista rycket med kemin och sen är det slut slut slut. och det kommer bli så skönt.

En följetång

senaste nytt i den spännande följetången om mina blodvärden är att de trots järntabletter icke stigt. blä. antar att detta kommer betyda ännu mer spenderad tid på vårdcentral ochy ännu fler provtagningar. just can't wait...

jag borde ha vetat att det var något fel. var på stan i timmar idag och kände inte för att köpa något, vaddå apati liksom? inte ens utförsäljnin på wedins gjorde susen. då är det något som inte står helt rätt till...

Tentamorgon

1 timme och 8 minuter kvar till progg-tentan. laddar med mycket frukost och försöker sparka igång hjärnan med kaffe. ännu inget resultat, men jag har stora förhoppningar om att kaffetermosen jag tar med mig kommer hjälpa. försöker att undvika ovälkomna tankar på hur skönt det vore att krypa ner i sängen igen och strunta i att gå upp idag. fokus på implementering, UMLdiagram och instansvariabler. idag är det upp till bevis om alla timmar med att programmera sköldpaddor har gett något resultat.

snart lov

bara 1 vecka och 2 tentor kvar på den här terminen. snart väntar ett långt härligt jullov då jag förhoppningsvis hinner träffa många av dem jag inte sett på knappt hela hösten. efter nyår blir det teknologernas egen åre-resa och sen börjar nästa termin, som kommer bli minst lika rolig som den som precis varit. men just nu ska et bli underbart skönt med lov och slippa tidiga mornar när det fortfarande är becksvart ute och behöva cykla fram och tillbaka till skolan i regn och blåst.

Lördag

efter en mycket kul kväll ute igår, teknolog-gasque-släpp är ju aldrig fel, har det blivit lördag (surprise surprise). Dagens schema ser ut som följer:
- efter en lugn morgon fortsätter det i samma stil med lördagsfika på nation.
- hem till kursare för programmeringslan hela dagen.
- kvällen är tänkt att avslutas hemma hos annan kursare för att se dokumentären om britney spears. vi tror det kommer bli en höjdare.

sen blir det troligen söndag

klubbverk 09

just hemkommen från landskap med efterföljande sexa på Smålands. och vem är nyvald klubbverkare, jomen visst är det jag. ska bli väldigt kul, verkar vara ett härligt gäng som är engagerade inom nationen, så jag är säker på att jag kommer trivas mycket bra. är alltid ett skönt avbrott från långa föreläsningar att jobba i ett högt tempo med något så totalt annorlunda som servering och bartending. tror det är nyttigt att använda en annan del av hjärnan då och då. så att den växer proportionerligt. annars kommer den del som räknar gränsvärden och balanserar kemiska formler att växa snabbare, såklart. och det skulle ju inte se bra ut.

"Lost Coastlines"

ute är det dimmigt och rått så jag drömmer mig bort med lite semesterbilder


1a december, efter skolan

sitter i skolans datasal och har lagom långtråkigt innan jag ska iväg på vad som blivit lite av min nya hobby, nämligen boxning på gymet. sjukt kul och sjukt bra träning i ett. plus att det blir lite av en social aktivitet eftersom det är svårt att boxas själv.

sen blir det en lååång promenad hem eftersom cykeln är trasig sen i lördags då bakhjulet vek sig. så just nu har jag varken cykel eller mobil. segt.

<3

oj vad söndagsbitter man kan vara. och utan anledning när man har världens bästa vänner :)