27/3

jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. jag känner mig bara helt ur form

"...och du tog en" kroppkaka "för mycket..."

kul helg med födelsedagsfest på fredag och en cykel som än en gång brakade ihop på väg hem från flogsta. tillbringade lördagsmorgonen på kalmar. hjälpte till med förberedelsena inför kvällens kroppkakegasque genom att pressa vatten ur potatismos. mycket spännande syssla. tillbringade några timmar på smålands innan det var dags att byta om och möta upp de andra som skulle på gasque. var jobbigt trött och smått opepp först, men det blev en trevlig sittning med sång och spex och min första upplevelse av kroppkakor. det var väl inte riktigt min cup of tea, men kul att ha provat, och när förvåningen över den gummiaktiga konsistensen lagt sig var det ju gott. efter sittningen var det lite kroppkakskoma på dansgolvet, så efter en bra spelning med My darling you! gick jag hem.

hemma vid 2, upp igen vid 8 för att tvätta. mycket välbehövligt. ska snart ner och hämta upp tvätten och sen till stationen för att möta mamma. och i eftermiddag kommer pappa med min nya cykel :)

dagen efter/den första dagen

var märkligt pigg när jag väcktes av väckarklockan kvart över sex imorse. gick iofs hem rätt tidigt igår kväll. duschar, läser tidningen och äter frukost. då kommer tre nyvakna kursare inramlandes och gör mig sällskap vid frukostbordet. mycket trevligt. sedan stuvade vi in alla i bilen och åkte till BMC. BMC ja, denna fula betongklump som kommer vara vårat hem de närmaste veckorna. första föreläsningen om proteiner var i alla fall bra. som M sa efter första halvan: helt klart snabbaste 45 minuterna den här terminen. kul att lyssna på något som är intressant, som omväxling.


efter dagens slut, vid 12, passerade vi förbi GH för att hämta upp kvarglämda attiraljer från igår innan det blev storshopping på studentbokhandeln. ~1700 för tre nya kursböcker, det är ju bara att hoppas att de är bra.


nu har jag precis städat upp efter gårdagens förfest och dagens frukost, att 5 personer kan stka ner så mycket, och snart ska jag iväg och jobba.


TOTAL LYCKA

en perfekt dag, solen sken, jag städade lägenheten med öppet fönster och fågelsång och salem (al fakir)s astronaut på repeat. köpte glass när jag promenerade till skolan i bara vårjacka. skrev tenta, det kändes bra, och nu är jag hemma, fri sm en fågel och bara väntar på att tentafesten ska börja så att alla tentaångestrester kan dansas bort.

håll tummarna

imorgon gäller det, första tentan för terminen...
nu ska jag iväg och ladda med lite innebandy

jag cyklade hem från skolan och komponerade en liten sång, eller komponerade och komponerade, jag skrev en ny text till en redan komponerad låt, och jag tog väl lite text från en annan låt, så... ja det där lät ju kreativt och bra

En teknolog
melodi: En liten undulat
musik: han som skrev orginalet
text: jag, typ

Jag är en liten teknolog
som tycker att det är tråk
att sitta hemma, att sitta hemma
en fredag

det är mycket bättre att
räkna matte var natt
det är så trevligt
på fredagskvällar
på Ångström

en dag på organ-lab

vissa dagar känns extra långa. som denna dag. sju timmar instängd på ett illaluktande labb utan en aning om vad det är jag håller på med. kändes snarare som sju dygn. efter många uppgivna skratt, sura trötta kommentarer, ha missat att göra en stor del av labben hade vi tillslut ett resultat att lämna in i alla fall. slutlaborerat för denna gång och lyckligt medvetna om att det var den näst sista labben för den här kursen gick vi hem. kan bara hoppas att min motvilja mot att labba kommer ge med sig under nästa period då vi kommer ha flera veckor samanhängade labb. men jag tror det kommer bli bra eftersom det kommer vara en intressant kurs i alla fall, ingen tråkig organkemi.