I live my life in the city, there's no easy way out, the day's moving just too fast for me, I need some time in the sunshine..."

image63


igar var vi och sag den nya filmen: definitely, maybe. nar wills dotter maya har haft sexualkunskap i skolan kraver hon att will ska beratta om hur han traffade hennes mamma. for att fa slut pa dotterna tjat bestammer sig will far att beratta om de tre flickvannerna i hans liv, utan att avsloja vem mayas mamma ar. det blir en lang historia om karlek, vanskap och krossde drommar.

med tanke pa att definitely, maybe ar en film av de som gjorde love, actually och notting hill och med abigail breslin, fran little miss sunshine, som maya hade jag ganska hoga forhoppningar pa den har filmen. tyvarr ledde den inte upp till dessa.
eftersom vi var helt ensamma i biosalongen kunde vi sitta och kommentera den hogt, och vi kom bada fram till att det kandes som att vi suttit dar i 3 timmar, sedan innan halva filmen hade gatt, och vi hade garna haft en fjarrkontroll sa vi kunnat spola fram till slutet, tagit reda pa vem mamman var, sa vi kunnat ga sen.
visst, filmen har nagra gulliga scener, och det ar svart att satta fingret pa vad det ar, men den kanns bara alldeles for lang och utdragen.
det ar helt klart inte en film som jag kommer kanna for att hyra nar den kommer ut.

bild: fran washingtonpost.com
citat: oasis, fran albumet definitely maybe

true tales of san francisco 3

dag 3
vaknade tidigt av att C försöker lösa bostadsfrågan för en 3e natt i san fran. tydligen uppskattar folk inte att man väcker dem halv 8 en söndag. tillslut kommer hennes pappas arbetskamrat tillbaka till hotellet och löser problemet.

frukost på samma ställe som dagen innan. äter banana split, med yoghurt i stället för glass. lyx frukost!

tar oss till Height & Ashbury, området där hippierörelsen startade, tydligen. strövar riunt och fyndar i skivaffärer, second hand ställen och matbutiker som bara säljer organiska produkter. organiska kakor = mums! att köpa organiskt här är ungefär som att köpa ekologiskt hemma, fast det är så mycket mer utbrett här.

lite här och där ligger affärer som skryter med att sälja importerade saker från tibet, laos eller andra exotiska ställen och där kan man köpa smycken och tunikor i äkta hippie anda. det roliga är att det är exakt samma skräp som finns i varenda affär i chinatown, bara att det är till 3dubbla priset. och grejen är att jag vet att det är skräp, tjafsmojspruttilutter och sånnt där som tanter och turister köper, men när jag är där bryr jag mig inte, då vill jag köpa allt jag ser. hade jag inte redan haf stora problem med övervikt på planet hem till sverige så hade jag köpt upp mig på kinesiska serviser, solfjädrar, saronger och kinaskor. nu fick det räcka med en kopp. men inte vilken kopp som helst, en kopp med borttagbar te-sil i!

mitt andra inköp under dagen blev, hör och häpna mina damer och herrar, ett par cowboy boots. vad tänkte jag? jo, såhär tänkte jag:
1. de var billiga
2. de passade
3. de var precis ett par sådana som jag letade efter för ett par år sedan när de var inne med cowboyboots men aldrig hittade
4. jag behöver ju ine använda dem nu, om jag inte vill, jag kan ju ha dem som en souvenir från the wild west tills det blir inne igen.

på kvällen irrade vi runt hela stan och letade efter nåt att äta, det slutade med att vi åt på det mexikanska stället i vårat kvarter.


dag 4
klockan ringde kl 4. ush ush ush. snoozade en stund och tvingade oss upp ur sängen. packade ner det sista, släpade oss ner för de förhaliga trapporna en sista gång och checkade ut.

var tvugna att checka in vårat bagage till greyhoundbussen 5.30, 45 minuter innan bussen gick. kom till stationen och går in i vänthallen där världens mest suspekta typer (som tydligen tillbringat natten där) sitter, och nån har kissat, mitt på golvet. fräsht värre. efter en lång väntan kommer bussen och jag tillbringar bussresan halvt sovande halvt lyssnande till gamla spellistor på min iPod. jag behöver verkligen nån ny musik.

vi kommer fram till sacramento och försöker lista ut var universitetet ligger. får riktningen utpekad och börjar gå. när vi kommer till 1600 J street och inte ser nåt college inser vi att adressen var 6000 J street, och vi alltså har några kvarter kvar... våra ryggsäckar håller på att döda oss, så vi tar bussen.
kommer fram till sacramento stae college och promenerar runt campus. alla stirrar och en tjej frågar om vi är ute och hikar.
lustiga skämt om våra ryggsäckar blev lite av ett tema denna dag. alla hade någon kommentar i stil med "det där ser tungt ut" eller "var har ni tälet?" allt medan vi traskar runt stan och ser sevärdheterna:
Old town: lite gamla hus, överpriser, höjdpunkten är en gamal flodångare som nu är hotel.
Chinatown: ca 5 hus, varav 3 är resturanger och resten pedikyr/manikyr salonger.
state capitol: typ stadshuset där arnold (aka governator) hänger. hade svårt att hitta höjdpunkten, hisskötaren pekade ut olika saker vi borde göra, men men vi gick alltid in i hissen igen utan att ha förstått riktigt vad det ineressanta var. i alla fall så ska byggnaden vara en av de vackraste i californien.

inne på kapitoleum, inne i den ovan nämnda hissen träffade vi i alla fall "a very important person". nämligen han som har den 4e högsta politiska rangen i staten. vi fattade det så att om de 3 personerna framför honom dör eller något annat så blir han guvernör. ganska coolt

efer att ha skämt u oss fullständigt med våra väskor även på kapitoleum så bestämde vi oss för att besöka baksidan av kapitoleum, och sedan hade vi helt slut på idéer på vad vi kunde göra i sacramento. så vi åke till flygplatsen och checkade in bagaget 4 timmar förtidigt innan vi la oss och sov en stund vid gaten.
planet körde fram och 1½ timme senare var vi framme i orange cpounty igen. och efter vad C berättat vet jag att det verkliga livet i OC är ännu bättre än i tv-serien

true tales of san francisco 2

dag 2
åt frukost på et crépe ställe. mumsmums. tog en spårvagn ner till hamnen igen. promenerade runt och kollade souvernirer och sjölejon. frågade en kille om han kunde ta kort på oss och staden i bakgrunden. visst visst. vi fick tillbaka kameran och på minnet ligger 2 bilder, på bara staden. så himla kul. varför skulle vi vilja att nån annan tog kort på staden åt oss? det kunde vi ju faktisk göra själva.

sedan hyrde vi lite spontant en tandemcykel. vi var otroligt dåliga och höll på att köra av vägen så mycket skrattade vi. men vi blev bättre och cyklade längs hela stranden och över golden gate bron. det blåste som skjutton och när vi kom över började det störtregna. vi tittade en stund på utsikten och cyklade sedan vidare. kom till en liten by som heter sacalido eller något liknande och som ligger nära brofästet. tydligen skulle det finnas bra mat och shopping där, men vi var så blöta och kalla att vi bestämde oss för att ta färjan tillbaka på en gång.

på båten träffade vi 2 medelålders engelsmän som tyckte det var konstigt att jag tagit mig över bron. som svensk och med vår höga självmordsstatistik borde jag ha tagit tillfället i akt och hoppat. som tur var tänke jag inte på det då.

cykeluthyrarna tyckte vi varit väldigt duktiga när vi kom tillbaka, och vi fick nästan en applåd. åkte tillbaka till downtown för at shoppa, men fastnade på h&m. trodde aldrig jag skulle träffa en amerikan som kunde tillbringa mer tid i provrummet där än jag. men vi var säkert inne i affären i 2 timmar, och det var inte min förtjänst. å andra sidan har jag ju lovat mig själv att jag ine ska handla på h&m nu när det finns så mycket annat att köpa. mne det är svårt när jag vill köpa allt i hela affären. så det slutade med 1 väska och ett hårband.

på eftermiddagen var det en parad för att fira det kinesiska nyåret. så vi stod och frös i regnet vid Union i säkert 2 timmar medan allt från highschool klasser till polisens linedance trupp marscherade förbi. hur de senare passade in i temat kinesiskt nyår har jag lite svårt att förstå.
tillbaka till rummet och byta kläder och sen ut i chinatown för att äta. fanns mycket att välja på och vi hamnade på et ställe där maten ar ganska tråkig. dang!

tittade på folk som firade nyår innan vi gick en lång omväg hem till hotellet.


true tales of san francisco

dag 1
Cs galna väckarklocka väcker oss klockan 5. tjoho. vad kul. känner mest för att missa planet och sova vidare. men vi tar oss i alla fall till flygplatsen och på planet. 1½ timme senare landar vi på oakley flygplats. trötta, vilsna och med alldeles för mycket packning tar vi oss så småningom mot universitetet i East Bay. på vägen dit blir vi tagna för hikande turister från colorado.
väl framme på universitetet inser vi att det var inte så mycket att ha. stället är helt folktomt, så vi besämmer oss för att åka vidare. tar BART (bay area rides together (mkt charmigt)) till hotellet som Cs pappas arbetskamrat har checkat in oss på, eftersom vi är minderåriga.
hotellet är mycket trevligt och ligger precis vid södra ingången till chinatown, med framsidan i downtown och baksidan mot chinatown. det enda problemet är att hissen tyvärr är sönder, så vi får knalla de 4 våningarna med våra backpacks på ryggen. stön!
äer lunch och tar MUNIn till San Francisco State University. ligger i ett trevligt område och med stort shoppingmall precis brevid studentrummen. C bestämmer sig för att börja där, och jag tänker att kanske om några år, att jag kan komma tillbaka och göra ett utbytesår i San Fran...

vi känner oss lite slitna efter bara 4 timmars sömn och allt resande, så vi går tillbaka till hotellet för en snabb powernap. vaknar 4 timmar senare och inser att det är kväll.
går ut för att äta, men tar i stället en gammal cable car ner till fisherman's warf. SF är verkligen en sjukt vacker stad! går runt lite och besämmer oss för att ta oss tillbaka till downtown. resan tillbaka blir dock inte lika fridsam eftersom den lilla spårvagnen är lastad med ett helt hockeylag som hänger ut över kanten och vinkar till alla. 

till middag blir det mexikanskt och sedan stupar vi i säng igen. 

konversation med en 3åring

jag: tvättade du händerna efter att du var på toaletten?
V: ja. eller nej, det gjorde jag inte.
jag: ok, gå och gör det då.
V: ok (går iväg) (kommer tillbaka)
V: jag hittade min hjälm! titta!
jag: mhm, vad bra. tvättade du händerna?
V: bara den ena.
jag: varför det? varför tvättade du inte båda? nu får du gå tillbaka och tvätta båda. med tvål!
V: men jag orkade bara tvätta en. doooooh

under 21 kul

några timmar efter förra inlägget:

känns mycke bättre nu. 1timmes bowling (som E inledde starkt och jag dominerade större delen av spelet, har aldrig spelat så bra!), lite slush och 5 omgångar av Dance Revolution (där jag hade de jobbiga plattorna som man måste hoppa jämfota på för att få dem att reagera, och därför förlorade)  var allt som behövdes. kändes som en riktig utekväll, om man tänker på att det är en tisdag och vi var hemma vid 11.


var hälsad huvudvärk

hade tänkt att skriva om min san fran resa och ladda upp bilder och grejer. men har just varit ensam med barnen i 2 timmar och M skrek non stop i cirkus 1 timme. tillslut ville jag bara skrika själv, så frusrerad var jag. men i stället hämtade jag mina proffsiga öronproppar och dämpade skriken 15 härliga decibel. men forrtfarande ekar det i huvudet på mig, så nu struntar jag i bilderna och går över till E i stället.

San Francisco

supertidigt imorgonbitti bär det av. san francisco, here i come! av alla ställen som går att besöka här i kalifornien är det verkligen ett sådant ställe som jag verkligen verkligen har velat se. så det känns jättekul att det äntligen blir av.

tillbringade kvällen igår hemma hos C med att googla på saker att göra i San Fran. huvudmålet med resan är att C ska kolla på college där, men vi kommer ha minst 1 hel dag till sightseeing. och lördag söndag är det tydligen kinesiskt nyår, vilket är en stor grej i chinatown. vilken timing man har liksom.

eventuellt tar vi tåget över till sacramento på söndagen, vore kul att se kaliforniens huvudstad också. men vi får se hur det blir. skriver och berättar när jag kommer tillbaka. har förhoppningsvis lite egna bilder att dela med mig av då. tills dess får den här duga:

image62
http://www.destination360.com/north-america/us/california/golden-gate-bridge.php

harkel harkel, host host

jag har världens konstigaste förkylning. jag har ingen huvudvärk, inga svullna körtlar, näsan rinner inte och ingen halsont. men jag kan inte prata. och eftersom jag inte har ont i halsen glömmer jag hela tiden bort det. vilket kan leda till lite roliga situationer. som när jag gick in på starbucks igår för att köpa kaffe. jag stod länge och läste menyn och sen när killen i kassan frågade om han kunde hjälpa mig och jag öppnade munnen för att beställa kom det inget ljud. lite pinsamt. fick stå och hosta och harkla mig en lång stund innan jag kunde kraxa fram "skinny cinnamon dolce latte". sen fick jag ladda upp en stund till innan jag kunde säga vilken storlek jag ville ha. sen lyckades jag svara på resten av frågorna med nickningar och huvudskakningar. jag bara hoppades att det skulle bli rätt så att jag slapp gå tillbaka och förklara vad som var fel. för det hade aldrig gått.

i alla fall är mitt förråd av alvedon slut, vilket är jobbigt för amerikanska huvudvärkstabletter är läskiga. de som jag tar nu ska man ta 2 av var 4e till 6e timme. så det gjorde jag första dagarna. sen insåg jag at jag blev totalt drogad av dem och inte var lämpad att köra bil eller så efter att ha använt dem, så nu tar jag dem bara innan jag ska sova. och som jag sover! jag som tyckte jag sov bra på alvedon, herregud, detta är ännu bättre. 10 timmars medvetslöshet ungefär. lite jobbigt att gå upp på morgonen bara.

Step Up 2

var och såg den nya step up filmen igår och satt trollbunden under hela filmen. de dansarna kunde röra på sig alltså!
ok, så filmen handlar om Andi som har dansat i hela sitt liv. när hon och hennes crew hamnar i trubbel och Andi får välja mellan att lämna staden hon växt upp i eller att börja på dansskola väljer hon det senare. på skolan träffar hon nya vänner och får mindre tid för sitt gamla gäng, vilket tillslut leder till att hon blir utesluten. som hämnd skapar Andi ett nytt crew med sina vänner från skolan med målet att vinna the streets.

det var inte förrän jag kom ut från bion som jag insåg att filmen nästan totalt saknar handling, att den lilla handling som finns är totalt förutsägbar och att skådespelarprestationerna är bland det blekaste jag sett på länge. Men det gör ingenting, för det är ändå dansen som ligger i fokus hela tiden, och dansscenerna gör den helt klart sevärd. men det bästa med filmen är att den får mig att vilja dra på mig dansskorna och gå ut och dansa hela natten.

image61

bild från: http://movies.nytimes.com/2008/02/14/movies/14stree.html

Happy Presidents Day to you!

långhelg fredag till måndag, det är Presidents Day här i USA. och nej, det är inte Bush som firas, utan alla gamla döda presidenter. och eftersom det är holiday ger det alla affärer en möjlighet att ha holiday sale, ännu en gång. när är det inte rea här? ja, bra fråga. är det inte christmas sale så är det new years sale eller valentine's sale. varför har vi inte så i sverige?? jag vill se Kristihimelfärds rea och 1a maj rea. så det så!

själv firade jag presidents day med att göra en $122 beställning från Victoria's secret. bland annat dessa 2 bikinis. det som är så speciellt med den lila bikinin är inte att den är snygg, utan att den är transparent  för solljuset så att man inte får några bikinilinjer när man solar. smart! och på köpet fick man en plastig srandväska. som hittat! nu väntar jag bara på ett stort paket i brevlådan :)

image59 image60
 
bilder från: victoriassecret.com

the juicy side of life

ok, jag har en ny drömbikini. eller ok, det är en baddräkt, men sak samma. fick syn på denna underbara skapelse inne på Diane's swimwear i Huntington på lördagen. kärlek vid första ögonkastet!
om jag var den lyckliga ägaren till denna juicy couture baddräkt skulle jag sitta i skuggan under en palm och dricka fruktjuice i fina glas på all min lediga tid. med tanke på att den kostar $164 kommer jag ändå inte ha råd att göra något annat.
men titta, den har både volanger, spetsar och en rosett! vad mer kan man begära??

image58

bild från: shop.nordstrom.com

Today: not so proud of myself, no.

I LOVE YOU, BUT I'VE CHOSEN DARKNESS

image57

will you be my valentine?


GE MIG!
image54

söt klänning från wetseal $24.50
bild: wetseal.com

image55

underbart gullig bikini från victoria's secret, top $20 underdel $19
bild: victoriassecret.com

image56
sandaler med guldremmar från forever21 $17.80
bild: forever21.com

read my mind

det är så kul hur barns tankar går. som häromdagen när vi var på väg ner från bergen på en kurvig väg och V ville se på film men inte fick det eftersom hon kunde bli åksjuk. men hon tjatade och tjatade och tillslut sa R: du kan inte titta på TV nu, för om mamma svänger och TVn är på, då kan TVn gå sönder.
V: ahaaa.
hahaha, var får de allt ifrån

image53

saker jag har lärt mig om Amerika, del 2

5. äta ute
när man äter ute ska man ta med resterna i en to go box. inte bara om man inte orkade mer än halva efterrätten, utan även de osmakliga ketchupindränkta pommes fritsen kan man be att få ta med sig.

6. shopping
servicen är alltid oslagbar. handlade på wetseal för ett tag sen, en rikig lågpriskedja á la H&M. plockade på mig några galgar och så kommer det fram en expedit, tar mina kläder, hänger dem utanför ett provrum åt mig så att jag i lugn och ro kan titta vidare i affären utan at ha en 10 kgs vikt på armen

7. surfing
jag trodde att alla som bodde i californien vid kusten surfade. men jag har knappt träffat någon som gör det. svaret de flesta har på varför är att de provade men slutade när de fick brädan i huvudet

saker jag har lärt mig om Amerika, del 1

1. Barnprogrammen:
alla barnprogram är väldigt väldigt VÄLDIGT pedagogiska. inget slötittande här inte. barnen ska vara med och räkna, bokstavera etc. vissa program lär ut spanska, andra teckenspråk, vissa både och. och tittar man på Mickey Mouse Playhouse eller Dora och Diego så ska man ropa på olika verktyg och leta effter ledtrådar. själv föredrar jag helt klart när barnen tittar på Disney eller någon Astrid Lindgren film.

2. Bestick:
går man på resturang så får man 1 kniv och 2 gafflar, oftast. men alla amerikaner äter antingen med bara gaffel eller händerna. fingerfood är ett begrepp även på lite mer fancy resturanger.

3. Ytlighet:
ill skillnad mot i Sverige där vi är mer öppet avståndstagande och reserverade är människorna här supertrevliga på utsidan och reserverade på insidan. alla hälsar glatt och säger hur trevlig det är att träffas, men det är inte säkert att de väntar på att få ett svar innan de går vidare.


4. Språket:

glöm att prata tydligt och perfekt. pratar man för tydlig är det ingen som förstår ett ord av vad man säger. för att smälta in ska man sluddra lite lätt, använda ett enkelt språk och fylla ut meningarna med många upprepade: cool, you know, I know, yeah, like och liknande. de bästa meningarna är de som är en sammansättning av dessa ord


"lika tidlösa som heltäckningsmattor"

jag har köpt UGG stövlar. i tisdags. jag bytte ut mina billiga 20 dollars kopior som höll på att falla sönder i sina besåndsdelar mot riktiga uggs. så att när jag går förbi folk på gatan kan de vända sig om efter mig och se UGG australia skrivet på hälarna. äkta kalifornienlycka.
jag vet att troligen ingen i sverige kan förstå denna känsla. i svea rike gick ugg-trenden ut för x antal år sedan. och jag köpte inga då. för jag tyckte det var fult. och jag tänkte och sa samma sak när jag kom hit som jag sa då: UGGs är fult. men det var då och nu är nu. 6 månader senare: tadah! jag kan inte vänta på att vädret blir så bra att jag kan ta på mig shorts och UGGs och ta bilen ner till stranden. image51 image52


bilderna är tagna från: snugaustraliauggboots.com
citatet är från: en vän