jag är inget korkat våp

it's just the role i'm playing

my 15 seconds of fame

tittade just igenom allsångsprogrammet från i tisdags ännu en gång. och min roll kanske inte ser så stor och märkvärdig ut, men det kändes ju desto större. jag hade bytt och fixat och trixat med mina arbetspass för att kunna vara ledig tisdag kväll och onsdag morgon, och efter många om och men hade det löst sig, pjuh. så vi anlände glada i hågen till skansen på förmiddagen. blev insläppta av vakt som inte verkade ha speciellt stor koll och hittade efter mycket letande en vakt som släppte in oss backstage där vi fick backstage pass. provade ut våra plakat och provgick. kändes ju hur lätt som helst. gå, gå, gå, pose, snurra, pose, gå. tre försök och sen var vi klara. tog en tur på skansen och åt hamburgare, blev attakerde av hungriga måsar och sprang för livet.

satte oss backstage igen i fika rummet, drack te och åt tårta. lite smörgåsar, mera te och mera tårta. och just som vi sitter där, på en bänk, så går han förbi. och jag kan inte fatta att det är han. på riktigt. som vilken annan människa som helst går han bara förbi. Håkan. kan knappt slita blicken från honom men försöker att inte stirra. andra kända människor anländer, christer sjögren och babbsan.

vi inser att vi inte kommer få proffisionell sminkhjälp så vi sätter oss på trappan till nån gammal herrgårdsbyggnad och sminkar oss. mycket proffsigt. sedan genrep. vi bär runt våra plakat och känner oss allmänt viktiga. mera väntan. och sedan får vi veta att vi har ett läppstift i sminkrummet som vi kan använda för att se mer enhetliga ut. vi droppar in och vem sitter inte där i sminkstolen, om inte håkan. småpratar med sminkösen och undrar vad våran roll i kväll är. vi förklarar att vi är plakatmodellerna och hanser inte mycket klokare ut för det. men vi blir målade och troppar ut ur sminket igen.

väntar lite till, och nu känns väntan ännu längre eftersom vi inte kan fika mera pga läppstift. så vi lyssnar på babbsan i stället. mycket trevlig människa. och sedan börjar programet. när 25 minuter har gått går vi ut och sätter på oss plakaten. fryser lite. går sedan upp till sceningången och väntar på våran stickreplik. kl 20.32.55 går vi in, gå gå gå, posa, gå. och sedan är det över. de snabbaste 1½ minutrarna någonsin. och det är över.

jag och N går bort till andra sceningången för att lyssna på Håkans extranummer och vi dansar och sjunger med i Kom igen Lena och en extra lång version av Det är så jag säger det. Håkan magi. jag är så inne i min Håkan värld att jag missar när de andra plakatbärarna blir inkallade för sista sången på websändningen. men det gör inget, för jag har nyss stått backstage och lyssnat på håkan.

åker hem och ser failjens inspelning av programmet. det ser ju riktigt bra ut. jag är i bild ganska mycket. eller snarare "mycket". kanske ett par sekunder. men tydligen syns det att det är jag för jag får 3 sms efteråt.

och det är inte slut än. idag på jobbet fick jag vara med på en midsommar plåtning för tidningen buffé. låtsasäta mat och skåla 35 ggr. det var kul.

www.svt.se

små grodorna, regn och bananbåt

hemma igen efter en mysig helg på jobbet. eller själva jobbdelen var väl som jobb är mest, något man gör för att tjäna pengar. men allt runt omkring var väldigt trevligt. bastubad, jordgubbar på bryggan och som avslutning på veckan åkte vi bananbåt och grillade hamburgare hela personalen.

imorgon blir det allsång på skansen. får se hur det går, har inte riktigt listat ut vad jobbet går ut på ännu, men det visar väl och så måste jag packa. för onsdag torsdag ska jag vara tillbaka på jobbet innan vi åker till Italien på fredag. längtar.

lite bilder från midsommarmiddag på bryggan:


hälsningar från nyköping

senaste veckan har varit galen. jobbat jobbat jobbat, åkte hem igår, stressade iväg till tåget imorse för att åka till nyköping. åker tillbaka imorgon, till jobbet alltså. jobbar helgen. midsommar. it's gonna be crazy. längtar verkligen tils vi ska till italien, äntligen lite lugn och ro.

annars åker sverige just ur em. så kul kan man ha det

saker jag funderar på

1. varför stannar arlanda express så jävla långt bort på perongen? det blir ju en 5 minuters (typ) promenad för att komma fram till stationshuset.

2. hur kan carolina gynning få skriva krönika i aftonbladet? människan syns redan för mycket i alla medier och har som väntat inget vettigt att berätta. och hennes påhopp på studenterna: något om flickorna som ser ut som horor i sina vita klänningar och häller i sig sprit medan föräldrarna hejar på så att tidigare nämda klänningar kommer täckas med spyor innan kvällens slut. jag menar: what is that about? efter att ha läst det kände jag mig riktigt äcklad och hade jag varit en av dem som gick ut i år hade jag inte längre velat ta studenten. hur kan man vända något som borde vara så odelat posetivt (att fira att man klarat 12 års skolgång) till något fult och äcklande?

3. måste man som journalist på en seriös dagstidning snurra in sig i långa ord och liknelser så att artiklarna inte längre är läsbara för att visa hur överintelligent och biladad man är? gäller så klart inte alla, men när jag läste GT idag på flyget var det flera artiklar jag var tvungen att läsa om för att förstå. någonstans i texten övergick klartexten till skönlitteratur á la dostojevskij, så efteråt var jag mer oförstående än innan jag läste.

Every day is a sunday evening (inte)

jag älskar mitt jobb. men detta har varit en helvetiskt jobbig helg. frukost och severing fredag, gick på 5 och av halv 4. frukost och servering/disk lördag: på 6 av 7 (observera morgon och kväll = drygt 13 timmar) söndag samma sak som innan, gick på 5 och av 4. och det var den jobbigaste frukosten hittills. 70 bokningar och det kom drygt 100 i stället. sen på kvällen var det personalmys/fest på annan krog. skönt att bli lite uppassad i stället för att vara den som passar upp. god middag och sedan dans och mingel. tog båten tillbaka vid 2 tiden och avslutade kvällen med att sitta nere i skafferiet och äta choklad med ett par till. jättekul kväll, men inte lika roligt att gå upp igen 5 timmar senare. som tur var ingen frukost men jobbade lunch. sen fick jag ta färjan hem. pjuh. men imorgon ska jag med flyg till gbg, så det är bara att packa en ny väska och vända i princip.
inser att det här inlägget är tptalt osammanhängande och så, men jag är så trött att jag knappt fungerar. så nu ska jag kolla på vänner och dricka te. och sen blir det sova tidigt ikväll.

go natt

om väckarklockor och mobilsignaler

jag borde aldrig aldrig välja låtar som jag gillar som väckarklocksignaler. förr eller senare kommer jag att börja hata dem, eftersom introt alltid kommer vara en påminnelse om hemska mornar när sängen är varm och skön och världen utanför är iskall och mörk. jag ska byta till någon mer anonym, skrikig pling-plong slinga i stället, en sån som är tillverkad för att plåga upp männsiskor på morgonen.

jag kom också på en ny sak i morse, att i framtiden ska jag byta väckarklocka signal efter vilken sorts morgon det är. för idag när klockan ringde (inte alls speciellt tidigt) trodde jag för några sekunder att klockan var 5 på morgonen och jag var tvungen att gå upp och göra frukost till 60 pers. det var inte alls någon trevlig första tanke.

sjung om studentens lyckliga da'r

ikväll var jag på studentmottagning. det var en av mina barndomskompisar som tog studenten. och det fick mig att inse att det är ju faktiskt ett helt år sedan jag själv sprang ut. var tog tiden vägen? känns som igår; flak, skivor, mottagning, presenter, bubbel och köpa studentskor. det gick så snabbt och helt plötsligt var det över. och kommer något annat någonsin att slå den tiden? kommer det bli lika hysteriskt skruvat kul någon mer gång? men kanske att det romantiseras i efterhand. jag glömmer att mellan skivor och flakdekorationer var det 32000 prov och inlämningar inklämda.
men hur som helst så kommer det i framtiden alltid ligga ett gyllene sken runt tanken på att vara 18 år och dansa på ett flak med en cider i ena handen och mössan i den andra firandes att 12 år av skola är slut.

ledig

hemma igen efter en helg med mycket jobb. och har ledigt fram till fredag då jag ska vara tillbaka på jobbet igen. men det gör ju ingenting, för jag har ju världens bästa jobb. till exempel så avslutade vi söndagens personalmöte med vinprovning då vi provade oss igenom sommarens vinlista. allt från moussrande, vitt, rött och dessert. 30 flaskor på 30 personer. sen var vi alla ganska slitna när vi var klara vid 3 tiden på morgonen, och jag var så glad att det inte var jag som skulle göra frukosten på morgonen.

Bilder från helgen: