GOD JUL

konstigaste julafonen någonsin. varmaste dagen på hela månaden. jag och pappa tillbringade dagen på stranden i solskenet. badade. å lunch på ueservering. tittade på solnedgången. åt middag på TGI Fridays. känns konstigt att hemma firar resten av familjen jul som vanligt.
har ingen julkänsla alls. försöker förtränga att det är jul. fast å andra sidan, det går säkert att se nån inspelning av Kalle på internet. ska kolla.

men anyway, god jul och ha det bäst, nu drar jag till Vegas

puss

let it snow

igår såg jag snö för första gången i år! okej, kanske ine låter som så mycket att hurra för när man bor i södra kalifornien. men såhär var det: att jag åkte bil på motorvägen och tittar ut över de bruna kullarna och bakom dem ser jag plötsligt högre berg, vitklädda bergstoppar i solskenet. så himla vackert! det är så snö ska vara, vit och på avstånd.
ser fram emot i februari/mars när jag ska få åka upp till bergen och åkanowboard. är medbjuden på 2 skidresor, hoppas bara att jag kan åka på båda. saknar lite vinterkänsla här.

andra observationer från bilen:

1. ett motel i Long Beach med en skylt: "ask for the manager's special" är väldigt nyfiken på vad det kan vara

2. ett militärskepp som lastade på/av soldater. undrar var de skulle/hade varit.

3. att det fakiskt finns en strand som heter sunset beach.

4. Long Beach är en enda stor trafiksockning

5. Kalifornien är underbart vackert på vintern, inte så sönderbränt som på sommaren. tänk scenen där Peytons bil går sönder i One Tree Hill.

6. den Norska staden "Ålesund" uttalas: "Olesunn" på amerikanska

7. 4 limosiner, varav en vit, i Laguna Beach

framtid?

jag vill inte bli frambångsrik. jag vill inte ha en karriär, pengar, en framtid. för svårt att välja. för många val, för få som lockar. välja utbildning, välja liv, framtid, identitet. lättare att skjuta besluten på framtiden. skjut det jobbiga framför dig. det du försöker springa ifrån kommer alltid ikapp dig. när du stannar för att hämta andan. när du minst anar det. skjut problemen framför dig och håll dig ett steg bakom.

välj åt mig. vill inte ta ansvar. vill skylla på nån annan när det blir fel. vad gör man om det blir fel? börjar om? och om all är fel, vad gör man då? fel stad, fel skola, fel program, fel inriktning, fel kurser, fel jag. vad vill jag göra? vad  behöver jag göra? vad förväntas jag göra? det är ett pussel där bitarna inte passar, bitar saknas. i vilken låda finns mina bitar? vem har tagit mina bitar, vem har slarvat bort mina drömmar? troligen jag själv.

och jag vill bara strunta i det, i allt. lättare att göra nåt helt annat. åka till nåt annat ställe, sitta på en strand, sälja snäckarmband till turister. kommer du ihåg? möta nya människor. kanske de har svaret. jag har det inte, nån måste ha det. måste hitta svaret, hitta personen som sitter på hemligheten. en skatt, men jag saknar en karta. kan du peka ut vägen till rätt beslut, så är du snäll?

jag vill bara sitta på en strand i min prinsessklänning och bygga luftslott i sanden. nu och för alltid.

trevlig överraskning

kom just hem från en promenad med hundarna, släppte lös dem och öppnade grinden till baksidan. när jag går runt huset så står det en poolkille där som just rengjort poolen. vilken trevlig överraskning! jag som trodde det skulle sluta med att jag fick plocka upp de där löven bara för att bli av med dem :P

slappkvällar i soffan

jag har inte tittat speciellt mycket på TV de senaste månaderna, men sen jag fick vardagsrummet för mig själv har jag börjat med det igen. första kvällarna hyrde jag mängder med filmer och hade filmmarathon, men sen blev DVD spelaren knäpp, så nu har jag gått över till att titta på TV. och jag hade glömt bort hur trevligt det är att bara sitta i soffan och slötitta på serie efter serie. att börja kvällen med ett par avsnitt That 70's show för att gå vidare till nån film, ett avsnitt av Ugly Betty för att avsluta kvällen med ett riktigt blodigt avsnitt av Grey's Anatomy. härliga tider, härliga tider.
i onsdgags visades senaste avsnittet av min nya favorit: Gossip Girl. rika borstkämda privaskoleelever som festar och shoppar mellan sina relations och familjeproblem. det är bra TV det! och nalla kläderna. det är som att se Djävulen bär Prada om och om igen, fast med nya kläder varje vecka. 

och i januari smäller det. då börjar nya säsongen av One Tree Hill. måste bara hinna se alla avsnitt i säsong 4 innan dess. 

Huset - den brutalare varianten av Robinson och Big Brother

tänk dig en familj i en förortsvilla vars liv visas i direktsändning dygnet runt. tänk tittarsiffrorna när familjen måste välja mellan att rösta ut gamla mormor 96 eller lilla Emma 3 år. varje vecka röstas en ny familjemedlem ut under familjerådet och måste lämna villan för att klara sig på egen hand. allt filmat med en handkamra och med bordslampan som teknisk utrustning. vi tror det kan bli en hit i svensk TV.

and that is why i love american radio

5 i rad:

Karma Police med Radiohead
Misery Buisness med Paramore
Bittersweet Symphony med the Verve
Float On med Modest Mouse
1, 2, 3, 4 med Feist

lördag

igår (lördag) gick vi in på Hollister. allt kändes som vanligt, surfbrädan stod vid ingången och samma parfymsom vanligt bäddade in oss i sin doft. men plötsligt kände jag att något var fel. helt förbluffad inser jag att jag är på killavdelningen. de har bytt plats på den manliga och kvinliga avdelningen på Holister. jag trodde först inte att det var sannt, hur kunde det vara så? kände det som om hela min världsbild slogs i kras. jag trodde ordningen inne på Hollister följde naturlagarna och alltid skulle se lika dan ut, vilken Hollister affär man än besökte. irrade omkring som vilse i mitt eget sovrum och försökte smälta detta ofattbara. att i stället för att ha tjejkläderna till vänster och killkläderna till höger hade de flyttat tjejkläderna till höger. det kändes lite bättre när jag gått runt affären och insett att detta var den enda skillnaden. allt annat var samma och storbildstv:n med livesändning från Huntington satt på sin vanliga plats. och ännu bättre kändes det när vi lämnade fashion island med 2 par skor och en kofta i sina respektive påsar.

My so called life

Thank God It's Friday! den här veckan har varit fullständigt kaotiskt med allt packande inför familjens sverigeresa och allt som måste fixas i sista sekunden. det har blivit övertidsarbete och mycket mer jobb än vanligt. så idag var det då dags att köra till flygplatsen. fick många kramar av barnen. sen skulle jag köra hem från LAX. det spöregnade. det var kö. efter 1 timme hade jag inte passerat Long Beach ännu. den som har en karta framme kan konstatera att sträckan LAX - L.B borde ta cirkus 10 minuter. radion räddade min dag och jag sjöng med i 80 och 70tals låtarna på xm kanalen sunny. härliga tider härliga tider var inte det jag kände när jag efter 2½ timme körde upp på uppfarten. hem till ledigheten. eller i alla fall ledigare än de senaste veckorna. ska fortfarande rasta hundarna, hålla huset någorlunda städat och fixa lite småsaker. nästa vecka ska jag tillexempel ta med hundarna till nåt ställe för att klippa deras klor. ska bli spännande :P

i alla fall invigde vi poolen och spaet i veckan. yummie yummie, bada varje dag hela tiden! :D det var ju bara det här med vädret, känns ju lagom mysigt att dra på sig bikinin och ge sig ut i regnet. men snart får jag (förhoppningsvis) besök från LA och då kanske vi trotsar vädrets makter. eller så struntar vi i det och slappar framför TVn, vilket låter betydligt mysigare när jag sitter här och tittar ut på mörkret.