"en labbrock, labbrock, det är bra att ha. labbar man så slabbar man men inte om man haaaaar; en labbrock, labbrock..."

Idag hade vi en så underbart bra föreläsning om stamcellsforskning/bioteknik och etik. och jag fick en sån aha-upplevelse: nu har jag hamnat rätt, det här är vad jag vill hålla på med. kanske inte just stamceller, och inte heller forskning. men saker som så starkt kan förändra människors liv, nya läkemedel och ny forskning. vit biologi, jag älskar dig.
det var seriöst första föreläsningen som alla var vakna på. intressant att diskutera religiösa föreställningar mot möjligheten att bota svåra sjukdommar, djurförsök versus mänskligt lidande. var går gränsen för liv? vad är rätt och vad är fel? vem bestämmer vad som är rätt och fel? svåra frågor, vilket gör det hela mer intressant. mindre syra-bas jämvikyter och mer muterade celler på schemat, tack!

Lyxkonsument? javisst

jag har insett att jag inte är gjord för att leva på nudlar och falukorv. okej, det var kul första dagarna, lite av nyhetens behag. men att värma sin matlåda med samma mat som dagen innan börjar redan att tappa sin charm. och det blir så tråkigt att handla mat. jag har inget emot att välja den billigaste pastan, eller eldorado's juice i stället för någon dyrare. men det är så jobbigt att vara begränsad till det som är billigt och det som håller sig. allt som är gott är ju så dyrt! som kött, och ost och allt annat som inte finns som Willy's egentillverkade. och med så liten frys som jag har får det bara plats ca 4 matlådor i den, alltså kan jag bara laga och frysa in en rätt i taget.
och när jag tänker på hur mycket pengar jag lägger ut på kaffe, fika och energihöjande godis mellan lektionerna känns det väldigt fånigt att stå inne på ica och jämföra kilopriserna på ris för att få ner den totala summan med 50 öre.

men på söndag ska jag i alla fall hem och äta hemlagad mat, och jag har blivit lovad svampsås :D

"and all the love I had in store you raped for more"

and then i hit rock bottom, again. men vad som inte dödar dig, gör dig starkare. så snart kan jag i alla fall utmana dig i armbrytning ;)

brickor i ett spel

jag hatar det här spelet vi spelar. jag förlorar alltid, för jag vet inte reglerna. och när jag lärt mig reglerna så ändras reglerna utan förvarning, eller så är det någon som fuskar. nu är jag trött på det, jag vill spela nåt annat. något enklare. schack någon??

Tonight I have to leave it

det är märkligt hur det pendlar, humöret alltså. från himlastormande glädje, till djupaste dysterhet och tillbaka till glad igen. jag valde tågvagn nr 13, för dagen kunde knappast bli värre, och så åkte jag hem. för jag behövde en kram.

och kanske är jag ovanligt sentimental idag, men stockholm i kvällsbelysning är faktiskt det vackraste som finns.

jag kan inte sluta le

jag är trött & sjuk, men bara så himla glad

vänner citat:
Monica: "i just can't stop smiling"
Rachel: "i can see that, you look like you slept with a hanger in your mouth"

två stämpelkort på akademiebokhandeln

OMFG! kom just hem från akademibokhandeln med 10 kg böcker. jag skojar inte. köpte fem böcker och varje lunta väger lätt två kilo. det roligaste var när påsen på pakethållaren gled av och blev hängande på sidan av cykeln mitt på ett övergångsställe. humor. och priset: 2391 kronor, för böcker jag kommer använda i ett par veckor och sen kanske aldrig mer. men enligt föreläsarna klarar man sig knappast utan dem, så det är väl bara att bita i det sura äpplet.
gymnasiet skämmer verkligen bort oss, det visar sig nu. då var läromedlen gratis, nu kommer det bli min största utgift den här månaden. till och med kompendierna kostar pengar, 60 spänn fick vi betala för en hög upptryckta papper, och föreläsaren bara skrattade åt oss som trodde vi skulle få dem gratis. jag såg inte det roliga. det funkar ju för mig som fått lön och csn pengar nu, men jobbigt för de som inte fått sina pengar ännu. då blir det inga pengar över till öl :P

snart kommer vi nya elever stämma in med de äldre i sista refrängen på härjarvisan, efter ett par veckor på studiemedel kommer det kännas bra att sjunga: bränna röda stugor, slå små barn och säga fula ord: CSN!

tillbaka från badet

sådärja, då var sommarens sista dopp avklarat. det var inte så kallt som vi hade föreställt oss. vi passade till och med på att dansa R-kå dansen i vattnet när R-kå gick förbi.
ja R-kå ja, och mottagningen. jag kommer sakna det när det är slut. inga fler lekar i korridoren mellan lektionerna, inga spontana påhälsningar i klassrummet och inga fler kvällar i party tältet. och igår var en sån där perfekt kväll som gör att jag vill att mottagningen ska fortsätta terminen ut.
efter en ganska medioker insats i klass olympiaden tog vi oss vidare till Xsektionens kräftskiva. enligt de äldre Xarna är det lite av årets happening. vi åt god mat, skålade och sjöng om nikolajev och de andra sångerna som redan börjar kännas trevligt välbekanta. lite spex, lite tal och sjunga om Johnny med R-kå. när skivan var slut var det fest i party tältet och vi stannade där tills det stängde och dansade recce dansen om och om igen. när tältet hade stängt cyklade vi till Flogsta och spelade Rock Band hemma hos faddrarna. trevliga människor det där som bara släpper in oss i sina liv såhär. i alla fall var rock band kul, men jag känner att jag måste smygträna lite.

efter alldeles för lite sömn höll jag på att somna under kemilektionen. och det var nog inte bara föreläsarnas fel. så ikväll avstår jag från pubrunda med de andra och ska i stället lägga mig i en någorlunda vettig tid. jag borde även städa lite, men det får nog bli imorgon i stället. jag har redan lagat mat ikväll, får ju inte bli för ambitiös.
god natt

fyrisån och jag

okej, så trots att jag bestämt mig för att stanna på torra land idag, med tanke på förkylning och så, så slutade det ändå med att jag blev övertalad. jag är för snäll alltså. så nu är jag snabbt hemma och hämtar handduken och provar våtdräkten innan jag ska ner och plumsa i fyrisån. recce uppdrag: att fiska upp cyklar ur fyrisån och måla dem blåa.

jag återkommer med bildbevis ;)