saker jag har lärt mig om Amerika, del 1

1. Barnprogrammen:
alla barnprogram är väldigt väldigt VÄLDIGT pedagogiska. inget slötittande här inte. barnen ska vara med och räkna, bokstavera etc. vissa program lär ut spanska, andra teckenspråk, vissa både och. och tittar man på Mickey Mouse Playhouse eller Dora och Diego så ska man ropa på olika verktyg och leta effter ledtrådar. själv föredrar jag helt klart när barnen tittar på Disney eller någon Astrid Lindgren film.

2. Bestick:
går man på resturang så får man 1 kniv och 2 gafflar, oftast. men alla amerikaner äter antingen med bara gaffel eller händerna. fingerfood är ett begrepp även på lite mer fancy resturanger.

3. Ytlighet:
ill skillnad mot i Sverige där vi är mer öppet avståndstagande och reserverade är människorna här supertrevliga på utsidan och reserverade på insidan. alla hälsar glatt och säger hur trevlig det är att träffas, men det är inte säkert att de väntar på att få ett svar innan de går vidare.


4. Språket:

glöm att prata tydligt och perfekt. pratar man för tydlig är det ingen som förstår ett ord av vad man säger. för att smälta in ska man sluddra lite lätt, använda ett enkelt språk och fylla ut meningarna med många upprepade: cool, you know, I know, yeah, like och liknande. de bästa meningarna är de som är en sammansättning av dessa ord


Kommentarer
Postat av: nadja

haha!

det är så kul när man upptäcker sånna där skillnader..

kommer det en del 2 också?

Postat av: Hanna

självklart! ;) och en del 3, 4 och 5 :P eller jag vet inte

2008-02-03 @ 19:53:46
URL: http://aprilhimlendagbok.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback